economie

18 jan 2017, 18:06

In Martiniplaza begint de lente al op 16 februari: beurs volledig gericht op Tuin & Sfeer

In Martiniplaza begint de lente al op 16 februari: beurs volledig gericht op Tuin & Sfeer

 Donderdag 16 februari start de 25e editie van de beurs Tuin & Sfeer in Martiniplaza Groningen. Maar het grootste tuinevenement van de drie grootste Noordelijke provincies is zéker niet alleen voor mensen met groene vingers. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bezoekers vinden er compleet aangelegde tuinen, maar ook stands met hekwerk, bestrating, kozijnen en al wat meer dat met buitenleven te maken heeft. De ‘groentjes’ onder ons kunnen vakkundig advies vragen, een tuinontwerp laten maken en interessante tuinlezingen volgen zoals ‘het starten van een succesvolle groentetuin’ of ‘kringlooptuinieren’.

Nergens in het noorden vind je zoveel over tuinstijlen, voorjaarsbloeiers en  de nieuwste tuintrends. “Je ziet dat de tuin steeds meer de ontmoetingsplek van het huis is geworden. De woonkamer is naar buiten verhuisd! Daarom is er op Tuin & Sfeer ook veel te zien op het gebied van terrasmeubilair, verlichting en outdoor cooking”, aldus Mariëlle Visser, beursmanager van Tuin & Sfeer. Ruim honderd bedrijven presenteren zich op de bijna tienduizend vierkante meter expositieruimte. “Deskundige exposanten zijn onze bezoekers graag van dienst met hun expertise”, vertelt Mariëlle Visser enthousiast.

 

De beurs is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement met meer dan 10.000 bezoekers. Extra bijzonder is dat Tuin & Sfeer haar 25-jarig jubileum viert, en dat wordt feestelijk gevierd. Zo is in samenwerking met leerlingen van het Nordwin College uit Leeuwarden en Mirjan Strijker ‘Hollands Beste Bloemstylist 2015’ een prachtig bloemenplein aangelegd - hierbij ligt de nadruk op de voorjaarsbloem bij uitstek  – en wordt het plein een kleurrijk geheel van diverse tulpensoorten.