economie

25 jun 2013, 09:09

IBM Groningen start morgen al groot ‘career event’ voor 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

Woensdag 26 juni –morgen - start het nieuwe IBM Services Center Groningen met de werving voor de invulling van haar vacatures.  Het IBM Career Event wordt gehouden bij de Hanzehogeschool Groningen aan het Zernikeplein 7 van 11.00 tot 17.00 uur in vier sessies van anderhalf uur.

De komende drie jaar biedt het IBM Services Center Groningen werkgelegenheid aan 350 afgestudeerde technologiestudenten en ervaren professionals met een technische achtergrond. Morgen wordt er begonnen met de werving van de eerste 100 mensen.

Om 11.0 uur start de eerste van de vier sessies. Zo’n sessie bestaat uit een presentatie van het team IBM Services Center Groningen. Ook wordt ingegaan op de inhoud van de nieuwe ICT-banen. Maar daarnaast is er natuurlijk volop de mogelijkheid tot vragen stellen. En een aantal professionals van IBM komt vertellen over de grote projecten waar ze op dit moment mee bezig zijn op het gebied van Business Analytics and Watson, Water Management  en Cloud Computing.


Naast de nieuwe ICT-banen worden er  vanaf de start van het nieuwe studiejaar ook stageplekken en ruimte voor afstudeeropdrachten aangeboden om zo het beste technologietalent in de stad en regio te behouden. Daarnaast worden door de Hanzehogeschool Groningen minoren ontwikkeld om de overgang tot werken bij IBM nog efficiënter te laten verlopen.


Het nieuwe IBM Services Center Groningen vestigt zich in een kantoorpand aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen.  IBM´s keuze voor Groningen als locatie is mede gebaseerd op het grote aantal studenten, bevordering van werkgelegenheid in de regio en de goede samenwerking met de provincie, stad en het onderwijs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: