economie

24 jun 2015, 10:10

IBM blikt terug op succesvolle Groningse jaren tijdens opening Experience Studio

IBM blikt terug op succesvolle Groningse jaren tijdens opening Experience Studio

IBM heeft dinsdagmiddag officieel de IBM Studio in Groningen geopend. Onder internationale belangstelling presenteerde de Amerikaanse IT-gigant zijn nieuwe werkruimte in het Services Center aan het Gedempte Zuiderdiep. Designers en developers zullen hier aan de hand van de nieuwste technieken de beste ‘user experience’ voor klanten proberen te ontwikkelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de feestelijke opening lieten de mensen van IBM vooral zien wat er de afgelopen twee jaar al bereikt is in Groningen. Enthousiaste medewerkers legden, in het Engels dan wel Nederlands, vol trots uit wat ze zoal doen in het Groningse IBM Services Center. Het verbeteren van de digitale 'user experience', oftewel het verbeteren van het gebruiksgemak en -plezier voor gebruikers, bleek daarbij het belangrijkste streven.    

Carola Bos en Johan van der Stel, die samen leiding geven aan de Groningse vestiging, benadrukten in hun speeches vooral hoe goed de keuze voor Groningen was uitgepakt. ‘We zitten inmiddels op zo’n 110 medewerkers en als alles volgens plan gaat, zal dat aantal de komende jaren groeien tot zo’n 400', zo is de verwachting.

Ook de Europese baas van IBM, Luq Niazi, was speciaal voor de opening van de Experience Studio naar Groningen gekomen. Ook hij benadrukte de goede ervaringen in Groningen en prees daarbij de samenwerking met lokale overheden en partijen als de NV NOM, RUG en Hanzehogeschool.

IBM Experience Studio

De nieuwe IBM Studio vormt de hub voor IBM Design in Nederland. In de Studio zullen lokale teams van IBM Interactive Experience – naar aantal werknemers het grootste digitale bureau ter wereld - werkzaam zijn. De studio is een plek voor organisaties uit allerlei sectoren, zoals retail, automotive en de financiële dienstverlening, om zij aan zij met IBM consultants en designexperts te werken aan het integreren van innovatieve technologieën in hun bedrijven.

De IBM Studio in Groningen is onderdeel van een groep van meer dan 25 studio´s waaronder Austin, Atlanta, Boston, Chicago, Toronto, Groningen, Melbourne, Mexico City, Hursley, New York, Dallas, Sao Paolo, Madrid, Shanghai, Ehningen and La Gaude. Later dit jaar zullen meer IBM Studio´s worden geopend.