economie

30 apr 2015, 22:10

Bedrijf uit Bedum - Horus View and Explore - toont eigen 360 graden videotechniek

Bedrijf uit Bedum - Horus View and Explore -  toont eigen 360 graden videotechniek

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. Projecten laten graag zien wat ze – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Een van de deelnemende projecten is Horus View and Explore uit het Groningse Bedum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Horus ontwikkelt de technologie om met 360 graden video en andere sensoren de omgeving vast te leggen. Dit helpt organisaties die in de buitenruimte werken, zoals politie, wegbeheerders maar ook mediabedrijven, om veiliger, slimmer of leuker te werken of te communiceren.

 

Dirk Aalbers van Horus View and Explore: “Wij zijn dit jaar op zaterdag 9 mei geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 16.00 worden bezoekers ondergedompeld in de 360 graden video wereld. We laten zien hoe onze video technologie wereldwijd wordt toegepast. Veel mensen kennen Google Streetview wel, waarmee je op je computer eenvoudig de omgeving kunt verkennen. Maar ook wegbeheerders en politie maken gebruik van 360 graden video opnames. Tijdens ons kijkdag presenteren wij innovatieve toepassingen die normaal nooit voor publiek te zien zijn.”

 

Virtual reality

 

Op 9 mei presenteert Horus ook een nieuw product: de VizR, het eerste betaalbare product waarmee iedereen in een virtuele wereld kan stappen. Het bestaat uit een headset en een app voor je mobiele telefoon. Altijd al eens in over een circuit willen rijden als een echte coureur? Of paragliden door de Alpen? Kom dan op 9 mei naar Horus.Praktische informatie

 

Bezoekers zijn op zaterdag 9 mei van harte welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. U vindt Horus View and Explore op het volgende adres: Verbindingsweg 18, 9781 DA in Bedum.