economie

27 mei 2013, 15:03

Hooghoudt wil verder groeien en kan daarover ‘sparren’ met nieuwe, vrouwelijke commissaris

Distilleerderij Hooghoudt in Groningen heeft een nieuwe vrouwelijke commissaris aangesteld. Zij zal samen met de overige leden van de Raad van Commissarissen fungeren als sparringpartner omtrent de strategische plannen van Hooghoudt. Die plannen zijn met name gericht op de groei van de familiedistilleerderij en het merk Hooghoudt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jeannine Butzelaar was tot 1 april CEO van Waalwearkids, merkhouder van kinderkledinglabels als Jottum en Cakewalk. Daarvoor maakte Butzelaar als inkoopdirecteur onder meer deel uit van het algemeen management van Hema en werkte ze voor WE Women als Europees design- en inkoopdirecteur.

Butzelaar houdt met de Raad van Commissarissen (RvC) toezicht op de onderneming

Butzelaar volgt Eize Palsma op, die op eigen verzoek aftreedt aan het einde van zijn benoemingsperiode. Naast Butzelaar bestaat de RvC van Hooghoudt nu uit aandeelhouder Bert Hooghoudt en Harm Tunteler (voorzitter).


De directie van Hooghoudt bestaat uit Arno Donkersloot, algemeen directeur, Jan Willem Vogtländer, verantwoordelijk voor verkoop en Jaap Veenstra, verantwoordelijk voor financiën en productie.

Distilleerderij Hooghoudt

Hooghoudt is een van de bekendste distilleerderijen van Nederland en is sinds de oprichting in 1888 gevestigd in Groningen. Hooghoudt kent een lange traditie als distilleerder en producent van hoogwaardige alcoholische dranken en non- alcoholische siropen. Sinds de oprichting is het familiebedrijf in handen van opeenvolgende
generaties Hooghoudt.

De vierde generatie is nauw aan de onderneming verbonden als lid van de Raad van Commissarissen. Sinds 1988 mag de familiedistilleerderij de eretitel ‘Hofleverancier’ voeren. Hooghoudt
behoort tot de top drie van nationale distilleerderijen en is marktleider in binnenlands gedistilleerd.