economie

19 nov 2010, 09:09

Zweedse Holmen met vestiging in Groningen ontvangt in Noordwijk prijs uit handen van Zweedse kroonprinses Victoria

Het ook in Groningen gevestigde Zweedse bedrijf Holmen Paper heeft uit handen van de Zweedse kroonprinses Victoria een prijs gekregen vanwege milieuvriendelijke verdiensten op het gebied van producties en logistiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 28 oktober 2010 vierde de Zweedse Kamer van Koophandel in Nederland haar  50-jarig bestaan met een Innovation & Sustainability Conference en galadiner.

Tijdens deze conferentie in Hotels van Oranje werd, in het bijzijn van kroonprins Willem Alexander, de Sustainability Award uitgereikt aan het Zweedse concern Holmen AB, vanwege haar vele milieuvriendelijke ontwikkelingen op het gebied van producties en logistiek.

De award werd in ontvangst genomen door Björn Kvick, MD van Iggesund Paperboard. Holmen AB heeft vijf divisies: Holmen Paper, Iggesund Paperboard, Holmen Timber, Holmen Skog en Holmen Energi. De eerste twee worden reeds dertig jaar in Nederland door eigen verkoopkantoren vertegenwoordigd.

Bij deze uitreiking en het galadiner waren ook aanwezig vanuit het noorden de Zweedse honorair consul voor Noord-Nederland de heer Lucas Joel en de managing director van Holmen Paper BV (gevestigd in Groningen), de heer Carel Hoogerman.
De Zweedse Kamer van Koophandel voor Nederland is in 1960 opgericht als een netwerkorganisatie om zakelijke samenwerking tussen Zweden en Nederland te bevorderen en te ondersteunen. Ongeveer 150 bedrijven zijn lid van de Zweedse Kamer van Koophandel in Nederland.