economie

02 jan 2018, 11:11

'Het is in 2017 héel erg goed gegaan met Groningen!’

'Het is in 2017 héel erg goed gegaan met Groningen!’

"Het is in Groningen economisch gezien heel erg goed gegaan in 2017." Dat stelde gisteravond burgemeester Peter den Oudsten tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Groningen in Martiniplaza.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de burgemeester zit Groningen momenteel in een ‘flow’, en is er sprake van een optimistische vibratie, waarbij er miljarden worden geïnvesteerd in de stad.

"Er worden duizenden woningen gebouwd. De zuidelijke ringweg wordt opgeknapt en de binnenstad wordt verder verbeterd. Dat moet trouwens ook wel, wil Groningen de economische motor van het Noorden blijven."

Volgens de burgemeester is het daarbij zeer positief dat de ontwikkeling van Groningen rust op een stevige basis: Groningen heeft volgens hem een solidaire bevolking. "We houden allemaal van Groningen. Positief is ook dat we ons hier om elkaar bekommeren. Rijkere mensen moeten zich bekommeren om armere, en in Groningen zien we dat dat kán", stelde hij tevreden vast.

Volgens hem is Koningsdag 2018 een mooie aanleiding om bij de komst van de koning te laten zien dat Groningen een stad is die solidariteit ook werkelijk waar maakt."Als we dat met z’n allen weten vol te houden, dan voorzie ik een mooie toekomst voor Groningen", zo betoogde de burgemeester.