economie

02 dec 2013, 18:06

Het Bakkerscafé, nieuwe formule in hartje Groningen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 7 december opent Bakkerij Borgesius haar eerste eigen winkel in het centrum van Groningen. Bij Het Bakkerscafé kunnen consumenten genieten van lekker brood dat zelf gesneden kan worden op de broodtafel. In het Bakkerscafé bestel je het beleg en het brood is vervolgens onbeperkt. Dit kan zelf worden gesneden op de broodtafel.

Het oude pand aan de Zwanestraat 26 is volledig gerestaureerd. Om 14.00 uur zal familie Borgesius symbolisch het eerste brood uit de oven halen en de schieter overhandigen aan Dietie Borgesius.

 


''Passie voor het ambacht en voorliefde voor pure en natuurlijke ingrediënten zit bij onze familie ingebakken. Wij nemen bij Het Bakkerscafé de tijd om gasten echte en originele smaken te laten proeven, uiteraard vers en veelal biologisch. Bij Het Bakkerscafé kiezen we voor smaak. Daarom is ons brood gemaakt op basis van voordeeg. Dat betekent dat het deeg alle tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Die extra tijd is het dik waard omdat het brood daardoor veel meer smaak krijgt. Bij ons kun je kennis maken met bijzondere, vaak vergeten granen in smaakvolle combinaties. Elk brood heeft zijn eigen karakter. Van een brood met een licht nootachtige smaak tot een brood met een stevige donkere kruim. Uiteraard presenteren we in Het Bakkerscafé regelmatig nieuwe ontdekkingen uit de bijzondere wereld van graan'', aldus Dietie Borgesius.

 

Het Bakkerscafé speelt met deze winkel in op de groeiende behoefte bij consumenten aan echt en lekker eten. Daarom wordt voor de bereiding van het brood maar ook alle gerechten tijd genomen om ze op smaak te laten komen. In de eigentijdse winkel die is ingericht met natuurlijke materialen is het voor gasten prettig vertoeven. Voor de bierdrinker staan er mooie bieren klaar, gebrouwen door de Trappisten van La Trappe, de koffie is van Bocca en de thee is van Løv. Het Bakkerscafé is dagelijks geopend van 7 tot 7, behalve op zondag. Dan gaat de deur om 12 uur open.