economie

15 jan 2018, 11:11

Hemp Design Factory opent deuren in Oude Pekela

Hemp Design Factory opent deuren in Oude Pekela

De burgemeester van Oude Pekela, Jaap Kuin, geeft op woensdag 17 januari het officiële startsein voor de Hemp Design Factory. In deze 'factory' zoeken samenwerkende partijen naar nieuwe toepassingen van hennep in kunst en design.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Hemp Design Factory werkt met deze centrale vraag: hoe integreren we de toepassingen van bio- hennep in ons dagelijks bestaan? Er wordt in de factory gewerkt aan art- en designontwerpen gebaseerd op hennep. Doel is om meer bedrijvigheid in de regio te brengen en deze ontwerpen op grotere schaal in productie te nemen.

 

Het is de bedoeling dat de Hemp Design Factory mensen bij elkaar brengt die samen aan de slag gaan met onderzoek en ontwerpen rondom bouwen met hennep, het maken van ontwerpen voor een fashionlijn en ontwerpen die geschikt zijn voor 3D-printing en spuitgieten.


Prijsuitreiking

De kick-off van de Hemp Design Factory vindt plaats bij HempFlax in Oude Pekela. Burgemeester Jaap Kuin zal hier ook een prijsuitreiking doen. Het betreft een prijs voor studenten van Terra Groningen, die hebben deelgenomen aan een project met als opdracht: maak tekeningen en een voorlopig ontwerp voor de Hempvilla. Deze Hempvilla is de voormalige woning van de directeur van de strokartonfabriek in Oude Pekela. Het pand zal als hoofdkwartier en ontmoetingsplek gaan dienen voor de Hemp Design Factory.

 

De Hemp Design Factory is een initiatief waaraan meerdere partijen deelnemen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen (Academie Minerva en het lectoraat Art & Sustainability), Terra, HempFlax, de Ondernemersvereniging Pekela en de Gemeente Pekela.