economie

29 apr 2015, 11:11

Harm Post: ‘Groningen Seaports had topjaar; economie krijgt wind nu echt in de zeilen’

Harm Post: ‘Groningen Seaports had topjaar; economie krijgt wind nu echt in de zeilen’

’Het afgelopen jaar, 2014, was een ongekend topjaar voor Groningen Seaports. Er werden zelfs zoveel hectares industrieterrein uitgegeven, dat dat net zo veel is als alle industrieterreinen in de provincie Groningen samen.  Maar ook dit jaar, 2015, zal die groei doorzetten, al zal het wat minder spectaculair zijn’. Dat zegt vandaag Harm Post, directeur van Groningen Seaports in een interview met  de website van de Eemsdelta.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Harm Post wijst alles er op dat de economie van de Eemsdelta de wind in de zeilen heeft. “Omdat een haven altijd een beetje vooruit loopt op de economische kengetallen, denk ik inderdaad dat dit een duidelijke voorbode is van economisch herstel. Alles wijst er op dat de economie zowel van de Eemsdelta, als van Groningen Seaports, de wind in de zeilen heeft.'

 

Volgens Post is de betekenis van de komst van Google niet te overschatten.

 

Voor dit jaar, 2015, heeft Post opnieuw hoge verwachtingen, maar dan van een ander project: de komst van een kabel met goedkope Duitse stroom. Die kabel kan als een vliegwiel gaan fungeren, en zorgen voor de komst van nog meer nieuwe bedrijven.

Het hele  interview vindt u  hier.