economie

21 jun 2018, 21:09

Haringparty Commercieele Clubs in nieuw Strandpaviljoen

Haringparty Commercieele Clubs in nieuw Strandpaviljoen

‘Uitstekend! Beter dan vorig jaar!’. Dat was, niet geheel onverwacht, het oordeel over de Hollandse nieuwe die donderdag werd geproefd tijdens de traditionele Cees van Muylwijck Haringparty. Dat gebeurde in het fonkel nieuwe restaurant Strandpaviljoen aan het Paterswoldse Meer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie Commerciële Clubs uit Groningen vierden donderdag aan de oevers van het Paterswoldse Meer de eerste dag van de zomer met hun traditionele haringparty. Dat gebeurde op initiatief van de Commercieele Club Groningen - senioren, die al sinds 1985 de ‘Cees van Muylwijck Haringparty’ organiseert.

 

Deze haringparty was ooit, in 1985, het initiatief van Jaarbeurs-organisator Cees van Muylwijck. Na diens overlijden werd de traditie voortgezet door de senioren van de Commerciële Club Groningen. Dat was ook donderdagavond het geval. De eerste haring werd geproefd door de weduwe van Cees van Muylwijck, Dineke, samen met vice-voorzitter Jan Kappenburg.

Hoedjes horen ook bij de traditie van de Haringparty
Hoedjes horen ook bij de traditie van de Haringparty

De haringparty wordt traditiegetrouw georganiseerd in een horeca-gelegenheid die nieuw is. Dit jaar viel de keuze op een nieuw strandpaviljoen aan het Paterswoldse meer. Een prachtige locatie, maar wel wat krap, vanwege de hoge opkomst. Er kwamen namelijk ook leden van de Commerieele Club Groningen (CCG) en de Jongeren Commerciële Club (JCC).