economie

04 jan 2013, 10:10

Haren krijgt eind januari een Winterfestival gewijd aan thema Circus

In Haren gaat eind januari de tweede editie van het Winterfestival van start. Dit maal staat het ‘Hooggeëerd Publiek’ en daarmee het ‘Circus’ centraal. Opnieuw is de Culturele Raad Haren de initiatiefnemer en samen met de twee andere pijlers van de Harense cultuur – de Bibliotheek Haren en het Centrum voor Kunst en Cultuur – is een zeer afwisselend programma voorbereid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van zaterdag 26 januari tm zondag 3 februari 2013 vinden er in Haren op verschillende locaties evenementen rond het thema ‘Circus’ plaats. Alleen op maandag 28 januari zijn er geen voorstellingen. Op alle andere dagen bestaat het programma uit concerten, exposities, een kindermusical, een circusworkshop voor de schooljeugd, lezingen, circusfilms, een circusdiner met de Nederlandse circusliteratuur als hoofdingrediënt, poppentheater, straattheater en tot slot de jaarlijkse Dickenslezing. Het Centrum voor Kunst en Cultuur maakt van de gelegenheid gebruik een open huis te houden.


’t Clockhuys fungeert die week als circustheater. Voor de lezing van oud-hoofdredacteur van De Piste, Dick Vrieling, zal de bibliotheek ‘tot circus worden omgebouwd’. Leerlingen van het Zernike College en van de OBS De Wissel verzorgen dit jaar de expositie met door het circus geïnspireerd werk. Het Trio Carino, Clarinet Choir Capriccio, clown Joepie, combo Harmony, het Theater van de Droom, jeugdcircus Santelli en Kopje Theeater vinden allen op hun eigen wijze de weg naar het circus.


Tal van evenementen zijn gratis toegankelijk. Voor een enkel concert, de lezingen, een film- en een poppenvoorstelling zal een geringe entreeprijs worden gevraagd. Voor het circusdiner, dat in ’t Hart van Haren wordt opgediend, zal gereserveerd moeten worden. Er zijn daar alleen logeplaatsen beschikbaar. Voor minder doen we het in Haren niet.

Alle informatie over het Harense Winterfestival is te vinden op

www.cultuurinharen.nl