economie

16 okt 2017, 10:10

Happy Walker: veertig jaar lekker lopen

Happy Walker: veertig jaar lekker lopen

Een bekende zaak in een karakteristiek pand: de Groningse schoenenzaak Happy Walker bestaat dit jaar veertig jaar. Happy Walker is een familiebedrijf dat in 1977 werd opgericht en gevestigd is in het pand op de hoek van de Steentilstraat waar ooit een filiaal van De Gruyter was gevestigd. Men kan er terecht voor een bijzondere collectie goede schoenen: modieus, leuk en altijd comfortabel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Happy Walker is een begrip in Groningen en al bijna 40 jaar een echt familiebedrijf. In het monumentale pand vindt men de unieke sfeer terug van de rijk ingerichte de Gruyter-winkels met hun kleurrijke tegeltableaus, de messing omlijsting en de houten voorraadbakken.

Als gespecialiseerde schoenenwinkel in comfortabele merkschoenen, streeft Happy Walker ieder seizoen naar een bijzonder assortiment schoenen, die voor elke gelegenheid passend is, zowel voor de vrijetijd, een speciale gelegenheid als voor op het werk.

‘Bij Happy Walker staat lekker lopen voorop! Dat goede schoenen ook modieus en leuk mogen zijn, is voor ons net zo vanzelfsprekend. Voor mannen én vrouwen zijn twee verschillende winkels ingericht met ieder een unieke collectie schoenen die passen bij onze visie op “lekker lopen”’, zo meldt het jubilerende familiebedrijf.

Happy Walker is een echt familiebedrijf. Het is in handen van de familie Prenger, waarvan inmiddels de derde generatie actief is. In 1977 streek Schoenenhuis Prenger neer op de huidige locatie. Opa Prenger was ooit begonnen met een dorpswinkel in Siddeburen. Zijn zoon nam de winkel over en wilde wat meer sportieve en moderne schoenen verkopen. En hij startte tevens met de verkoop van ‘natuurschoenen’; de trend in comfortabel lopende schoenen. Juist op dat moment werden de Roots een rage. Prenger Sr. verkocht de Nederlandse variant van deze Canadese schoenen onder de naam Spurs.

Inmiddels runt de derde generatie Prengers de zaak. Chris Prenger doorliep de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en kwam uiteindelijk terecht bij Nike. Als Europees Productmanager was hij mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Nike's voetbalschoenen. Acht jaar lang leidde hij een hectisch bestaan; hij vloog door heel Europa en was vaak in Amerika. Maar als er iemand veel weet van voeten, beweging en lopen is het Chris wel!

In 2000 begon hij aan een nieuwe uitdaging: het familiebedrijf Happy Walker. Chris begon met de inkoop, die hij nog steeds doet met zijn zus Yvonne. Vijf jaar later, toen hij alle facetten van het bedrijf kende, nam hij de zaak over van zijn vader. Prenger Sr. is trouwens nog steeds een belangrijke gesprekspartner voor hem. Met name de overdracht van alle kennis en ervaring maakt van Happy Walker een unieke schoenenzaak in Groningen en omgeving!