economie

05 mei 2017, 08:08

Hanzehogeschool opent ‘Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap’

Hanzehogeschool opent ‘Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap’

Hanzehogeschool Groningen opent maandag 15 mei een ‘Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap’. Dit centrum is vernoemd naar de vorig jaar overleden Marian van Os, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool. Zij was sinds het jaar 2000 lid van het College van Bestuur en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot stimulator van ondernemerschap bij de Hanzehogeschool.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Haar stimulansen droegen er sterk toe bij de Hanzehogeschool Groningen zich heeft ontwikkeld tot de meest ondernemende hogescholen van Nederland. Wereldwijd staat de Hanzehogeschool zelfs op de vijfde plaats in de categorie ‘knowledge transfer’, op de zogenaamde U-Multirank.

 

Hanzehogeschool is nog even ambitieus als de afgelopen jaren en wil vanaf het jaar 2020 zelfs vijfhonderd nieuwe bedrijven per jaar zien op te starten, die goed zijn voor 5000 nieuwe banen, zo schrijft vrijdag 5 mei het Dagblad van het Noorden.

 

Een belangrijke rol in die ontwikkeling speelt dan het nieuw gebouwde ‘Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap’. Daar kunnen studenten-bedrijfjes van start gaan en komt een onderzoekscentrum.

 

Voor meer informatie: klik hier