Economie

Hanzehogeschool en RUG partner in Protein Competence Center

De RUG en Hanzehogeschool Groningen zijn partner geworden in een nieuw kenniscentrum voor eiwitten.


Leestijd: 1 minuut

Onlangs is het Protein Competence Center (PCC) gestart. Een organisatie die op initiatief van Wageningen UR is opgericht. Zeven levensmiddelen- en veevoederbedrijven en zes kennisinstellingen uit Nederland bundelen via dit initiatief hun onderzoek en kennis van eiwitten.

De partners van het PCC zijn Agrifirm, Avebe, Darling Ingredients International, DSM, Duynie, FrieslandCampina, VanDrie Group, Hanzehogeschool Groningen, RUG, NIZO Food Research, TNO, UMCG en Wageningen UR. PCC gaat zich richten op vier thema’s: het vrijmaken en bewerken van eiwit uit gewassen en andere eiwitbronnen, het maken van producten met eiwit, de waarde van eiwit in voeding, en het gebruik van nog niet ontgonnen eiwitbronnen.

www.pccresearch.nl.