economie

06 apr 2016, 15:03

Hanzehogeschool in mondiale top 25 met aantal spin-offs; Groningen steeds meer 'Startup City'

Hanzehogeschool in mondiale top 25 met aantal spin-offs; Groningen steeds meer 'Startup City'

De Hanzehogeschool Groningen behoort in de categorie 'Kennisoverdracht' tot de mondiale top 25 wat betreft het 'aantal spin offs' (aantal startups/aantal academici).  Dat blijkt uit een reportage in NRC Handelsblad. Dat is niet alleen goed nieuws voor de Hanzehogeschool, maar ook voor Groningen, dat landelijk na Amsterdam inmiddels al de tweede “start-up City”van Nederland is. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat het goed gaat met de start-ups is te lezen in de Nieuwsbrief van het Ondernemerschapscentrum Value050 en Incubator Cube050 ( activiteiten van de samenwerkende Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit en UMC Groningen om ondernemerschap onder studenten te bevorderen) 

Het feit dat Groningen zich echt ontwikkelt tot start-up stad, dat drong onlangs ook duidelijk door tot Neelie Kroes, toen ze op werkbezoek was in Groningen en zich oriënteerde op de Groningse startup scene.

Neelie Kroes, special envoy Startup Delta, toonde zich onder de indruk van de vooruitgang die de Groningse startup scene het afgelopen jaar heeft doorgemaakt.

Ze was te gast bij een besloten bijeenkomst in The Big Building om een presentatie van - het vorig jaar opgerichte platform voor innovatieve Groningse startups - Founded in Groningen bij te wonen.

Foto en bron: Value 050