economie

01 mrt 2015, 11:11

Hampshire Hotel – Groningen Plaza krijgt Golden Green Key

Hampshire Hotel – Groningen Plaza krijgt Golden Green Key

Voor de derde jaar op rij heeft Hampshire Hotel – Plaza Groningen de Golden Green Key in de wacht gesleept. Het Plaza-hotel timmert dezer dagen ook flink aan de weg met het zogenaamde “Meerplan”, dat voorziet in verbeteringen aan de Noordoosthoek van het Hoornse Meer.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de uitreiking van de Green Keys in Hoeven (Noord-Brabant) bleek dat Plaza ruim boven de norm voor “goud” had gescoord. Met de gouden onderscheiding behoort het hotel- en conferentiecentrum tot een select gezelschap van hotels in Groningen dat het hoogste niveau van duurzaamheid tot norm heeft verheven.

 

Volgens General Manager Marjan van den Akker is dit een van de troeven van het hotel waarmee het werkt aan een duurzame toekomst.

 

“De onderscheiding is een mooie beloning voor onze inspanningen om zo goed mogelijk met materialen en mensen om te gaan”, aldus Van den Akker. “Maar veel van wat we doen is niet zozeer hoogdravend, maar vooral praktisch van aard. Zo werkt F&B graag en veel met (biologische) producten uit de buurt, hebben we twee oplaadpunten voor auto’s, een voor gasten comfortabele manier van waterbesparing en monitoren we dagelijks het stroomverbruik van onze gebouwen door het plaatsen van tussenmeters.”

 

Meerplan

 

Het Plaza-hotel timmert deze dagen ook flink aan de weg met het zogenaamde “Meerplan”, dat voorziet in verbeteringen aan de Noordoosthoek van het Hoornse Meer. Voor het hotel betekenen de plannen een broodnodige versterking van de concurrentiepositie. Dat is naar de mening van de hotelmanager hard nodig. “Om onze business en het werk van onze medewerkers voor de toekomst, met alle aanstormende concurrentie, veilig te stellen, moeten we werken aan onderscheidend vermogen. Dat doen we op de eerste plaats door een heel goed product neer te zetten. Maar als we erin slagen om als enige hotel in Groningen een mooie plek aan het meer te krijgen, dan is dat natuurlijk fantastisch en heel belangrijk voor ons. En de buurt en de werkgelegenheid profiteren mee.”, aldus het Hampshire Hotel.