economie

23 jan 2017, 10:10

Grunneger Power biedt 7777 zonnepanelen aan: Stadjers kunnen mede-eigenaar worden

Grunneger Power biedt 7777 zonnepanelen aan: Stadjers kunnen mede-eigenaar worden

Woensdagavond 25 januari organiseert lokale energiecoöperatie Grunneger Power de eerste van drie informatieavonden over Zonnepark Vierverlaten. Dit zonnepark, bestaande uit 7.777 panelen, wordt aangelegd op een braakliggend bedrijfsterrein aan de Aduarderdiepsterweg. Vanaf juli 2017 wordt dit park overgedragen aan Stadjers, die meedoen met het project. Zij worden mede-eigenaar van het zonnepark en wekken door middel van één of meerdere zonnepanelen hun eigen, Groningse stroom op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het zonnepark is naar verwachting in april 2017 klaar en wordt aangelegd door ENGIE. De financiering wordt verzorgd door de Gresco die voor de gemeente Groningen verantwoordelijk is voor het opwekken van hernieuwbare energie. De gemeente blijft niet lang de eigenaar van het park. Met behulp van haar crowdfundingplatform NoorderBron draagt Grunneger Power de panelen over aan de inwoners van de Gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer.

 

Hoe werkt deelname?

 

Deelnemers worden lid van de lokale energiecoöperatie Grunneger Power. Daarnaast kopen zij eenmalig één of meerdere certificaten voor zonnepanelen. Jaarlijks ontvangt een deelnemer rente en aflossing op zijn inleg. De rente bedraagt 3%. Deelnemers die ook energie afnemen van Grunneger Power via Noordelijk Lokaal Duurzaam, krijgen hun zelf opgewekte, Groningse stroom direct thuis geleverd.