economie

03 apr 2013, 16:04

Grote plantenbakken moeten Nieuwe Ebbingestraat levendiger maken

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een plan aangenomen om de Nieuwe Ebbingestraat van meer groen te voorzien. Binnenkort zullen grote, robuuste plantenbakken de straat verfraaien om zo het Ebbingekwartier, en het winkelgebied in het bijzonder, extra uitstraling te geven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het plan is tot stand gekomen via nauwe samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Ebbingekwartier en de gemeente, ook naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad. Gezamenlijk is gezocht naar een wenselijke en haalbare manier om meer groen in de Nieuwe Ebbingestraat te creëren.

Dit om de straat, die door velen als lang, recht en eentonig wordt ervaren, een betere uitstraling te geven en de looproute tussen de Boterdiepgarage en de binnenstad aantrekkelijker te maken. Het initiatief komt voort uit het project Winkelstraatmanagement, waarin de gemeente winkelgebieden met perspectief aan de randen van de binnenstad ondersteunt.

Volgens het plan zullen op korte termijn 8 grote, robuuste plantenbakken geplaatst worden op regelmatige afstand van elkaar. De houten bakken creëren een warme en tegelijk stoere sfeer en passen bij daarmee bij het creatieve imago van de Nieuwe Ebbingestraat. De beplanting zal bestaan uit struiken en kleine bomen.