economie

20 mrt 2017, 11:11

Grote drukte bij Open Stad afgelopen zaterdag in Groningen

 Grote drukte bij Open Stad afgelopen zaterdag in Groningen

Meer dan vijftig bedrijven hebben afgelopen zaterdag de kans gegrepen om zichzelf te tonen aan het publiek, aan familieleden van medewerkers, aan nieuwe klanten en aan sollicitanten. Dat gebeurde tijdens het evenement OpenStad050 dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, en dat zich nu al tot een belangrijke nieuwe traditie lijkt te ontwikkelen, waar de bedrijven zich vol trots kunnen presenteren en hun beste beentje voor kunnen  zetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Duizenden mensen namen zaterdag tijdens OpenStad een kijkje achter de schermen van de 52 Groningse bedrijven die hun deuren open hadden gezet. Zo kregen zo’n 300 bezoekers bij Deli XL een rondleiding tot in de vriesruimte aan toe, bij Dennis Cooking Place zijn de hele dag Groningse aaierball’n gemaakt, Knol’s Koek kon de aanloop nauwelijks  bijhouden, de creatieve bedrijven aan de Neutronstraat zijn goed bezocht, net als niet-commerciële organisaties zoals Humanitas.

 

OpenStad biedt ondernemers een bijzondere kans om hun verhaal achter het product te vertellen en te laten zien, zo stelt Bart Kempinga van OpMaat3D aan de Neutronstraat. Meubels komen niet zomaar in de winkel, daar ligt een idee, ontwerp en productieproces aan ten grondslag.Dat geldt ook voor alle andere bedrijven zoals Theatertechniek van Lichtpunt, recycling van metalen bij Bos Recycling, Timmerfabriek De Verbinding waar uitsluitend dove mensen werken, techniek bij VoiP en TheFactor.E, de bruggen van Rusthoven en het materieel van Kwint: producten van Groningse makelij die allemaal hun eigen ontstaansgeschiedenis hebben.Uit de reacties van het publiek blijkt dat de belangstelling groot is om dat verhaal een keer te horen en te zien wat er achter de schermen gebeurt.

 

De organisatie van OpenStad gaat de komende tijd alle bezoekersaantallen en reacties van deelnemende bedrijven inventariseren en evalueren. Die uitkomsten worden meegenomen bij de voorbereiding van OpenStad 2018.