economie

05 jul 2014, 09:09

Grote belangstelling in Groningen voor energiesubsidies

Er is veel belangstelling in Groningen en de twee andere noordelijke provincies voor subsidieregelingen voor energiebesparing in woningen. Sinds de opening van een digitaal loket in november 2013 is al voor ruim twee en een half miljoen euro aan subsidie door particulieren geïnvesteerd in het energiezuiniger maken van hun woning. Dat zijn meer dan 3.600 aanvragen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) . Deze instelling voert voor de noordelijke provincies en een tweetal gemeenten inmiddels tien verschillende energiebesparende subsidieregelingen voor particulieren uit.

 

 

Zij kunnen subsidie of een lening aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. Henk Emmens, hoofd Dienstverlening bij het SNN licht toe: “De zomerperiode geeft mensen wellicht de tijd om na te denken wat ze aan hun huis willen doen en hoe ze hiermee geld kunnen besparen. Dan is het goed om te weten dat er allerlei subsidiemogelijkheden zijn voor energiebesparende maatregelen. Particulieren die geïnteresseerd zijn, vinden op onze website (snn.eu) informatie of kunnen contact met ons opnemen.”

 

 

Gebruiksgemak

 

 

Via een digitaal loket vraagt de klant met DigiD de subsidie eenvoudig aan. Vervolgens kan de klant via dit digitale loket de status van de aanvraag bijhouden, documenten bewaren en aangeven wanneer de werkzaamheden zijn uitgevoerd zodat de subsidie kan worden uitbetaald. “Onlangs is er weer een controle uitgevoerd waarbij de informatiebeveiliging en het vertrouwelijk omgaan met gegevens worden doorgelicht. En ook dit jaar voldoen we weer aan alle normen”, bevestigt Emmens.