economie

18 jul 2015, 09:09

Grote belangstelling bij Groninger start-ups voor ‘The Big Building’

Grote belangstelling bij Groninger start-ups voor ‘The Big Building’

Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw voor start-ups in Groningen - The Big Building – gaat al op 7 september open. De belangstelling bij tech-bedrijven en creatieve starts ups om zich hier te vestigen is groot.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er is grote belangstelling voor ‘The Big Building’, een bedrijfsverzamelgebouw voor start-ups in Groningen. Het betreft het vroegere pand van PostNL aan de zuidzijde van het Hoofdstation. De belangstelling is zo groot dat het eerste deel van dit gebouw, met 4000 vierkante meter, al helemaal vol zit. Inmiddels heeft een eerste bedrijf – Van Hulley, dat boxershorts maakt uit oude overhemden – zich er al gevestigd.

 

Dit meldt Nick Stevens, aanjager van het plan voor The Big Building, zaterdag in een interview met het Dagblad van het Noorden (www.dvhn.nl).Hij is samen met ondernemer Ralph Steenbergen de drijvende kracht achter de omvorming van het grote postgebouw in het verzamelgebouw voor start-ups. Het bijzondere van het Groningse initiatief is dat er wordt gestreefd naar vestiging van zowel tech bedrijven als creatieve bedrijven, in de hoop dat beide sectoren elkaar zullen inspireren en sterker maken.

 

Volgens Stevens is er nu al een wachtlijst met twintig bedrijven en melden zich bijna dagelijks nieuwe startende bedrijfjes. Als straks de laatste onderdelen van PostNl het pand hebben verlaten komt er nog 14.000 vierkante meter beschikbaar, maar volgens Stevens is het ook dan geen probleem om het grote gebouw gevuld te krijgen.