economie

19 mei 2011, 07:07

Groot evenement rondom wijn in Der Aa-kerk: Wine Event Groningen 28 en 29 mei

Altijd al meer willen weten over wijn? Kom dan eind mei naar de Der Aa-kerk tijdens het Wine Event Groningen. Zaterdag 28 en zondag 29 mei staat de Der Aa-kerk een weekend lang in het teken van wijn. Groningen is dit jaar Hoofdstad van de Smaak. Een evenement rondom wijn mag dan natuurlijk niet ontbreken. Voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn organiseert Jos Beeres Wijnkoperij daarom in de Der Aa-kerk het Wine Event Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er zijn wijnproducenten aanwezig uit onder andere Argentinië, Spanje, Italië en Frankrijk. Ook de mensen achter de Groningse wijngaard Domein Wilgenhaeghe uit Nuis zijn aanwezig met een presentatie over Groningse wijnbouw. Verder is er een wijn- en spijsshow en worden er diverse presentaties gegeven met een link naar wijn. Gastspreker Cuno van ’t Hoff (bekend van ‘De Wijnalmanak’ en columnist voor o.a. Elle-Eten en de Playboy) geeft lezingen en workshops.


Natuurlijk staat er voor de bezoekers een uitgebreid assortiment aan wijnen open om geproefd te worden. Het is ook mogelijk om masterclasses te volgen. Deze worden verzorgd door Het Wijninstituut, het onafhankelijke opleidingsinstituut voor wijnliefhebbers en vakmensen. Thema’s van de masterclasses zijn ’Start met wijn’, ’Oude wereld versus nieuwe wereld’ ,’Italië’ en ‘Spanje’.


Meer informatie is te vinden op de website www.wineeventgroningen.nl

Kaarten voor het weekend zijn online te bestellen en verkrijgbaar bij Jos Beeres (Oude Boteringestraat 66, Groningen).


Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen
zaterdag 28 mei: 15.00 uur-21.30 uur (toegang tot 20.30 uur)
zondag 29 mei: 12.00 uur-18.00 uur (toegang tot 17.00 uur)
www.wineeventgroningen.nl