economie

12 aug 2014, 16:04

Groot congres "Eemsdeltavisie": nieuwe energie voor de EemsDelta

In september is er in de Eemshaven een groot congres over ‘Nieuwe Energie voor de Eemsdelta’. Het betreft een congres georganiseerd in samenwerking met Groningen Seaports en de afdeling Economische Zaken van Eemsdelta.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 19 september vindt de eerste editie plaats van EemsDeltavisie, hét congres voor de industrie in Noord-Nederland. Tijdens EemsDeltavisie staan de nieuwe mogelijkheden voor de Noordelijke industrie centraal. Met het thema ‘Nieuwe Energie voor de Eemsdelta’ zoeken we naar lichtende voorbeelden voor verduurzaming, meer samenwerking in industriële ketens en nieuwe inzichten voor efficiëntie.

De industrie in de Groningse Eemsdelta staat volop in de actualiteit. Het economische laagtij en de verschillende ontwikkelingen in de energiemarkt drukken stevig hun stempel op de aanwezige industrie in dit gebied. Tegelijkertijd ontstaat er onder de huidige druk weer veel nieuw elan en veel ruimte voor innovatie. Tijdens het eerste EemsDeltavisie-congres gaan we daarom op zoek naar de nieuwe mogelijkheden voor en initiatieven van de industrie in de Eemsdelta.

 

Organisatie

 

Deze dag is geschoeid op de succesvolle leest van het jaarlijkse Deltavisie-congres in Rotterdam. Het Petrochem Platform en het Duurzaam Geproduceerd Platform tekenen daarom voor de organisatie, in samenwerking met Groningen Seaports. Eemsdelta/EZ is eventpartner van het congres.Meer informatie over dit congres vindt u op de website Eemsdeltavisie.nl.