economie

28 jan 2016, 21:09

Groningse uitgeverij De Passage komt met boek over eigenzinnig Hospice in Groningse binnenstad

Groningse uitgeverij De Passage komt met boek over eigenzinnig Hospice in Groningse binnenstad

Bij Uitgeverij Passage in de Groninger binnenstad verschijnt binnenkort een boek met verhalen over gebeurtenissen in Hospice Gasthuis Groningen. Dat is een huis waar mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Dit Groningse hospice is niet gebonden aan een zorginstelling, waardoor er eigenzinniger gewerkt kan worden dan elders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoe maak je een beetje een aantrekkelijk omslag bij een hekel onderwerp als de dood? Vanaf 6 februari ligt een verhalenbundel over de gebeurtenissen in Hospice Gasthuis Groningen in de winkel. Een hospice is een huis waar mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Dat in Groningen telt vijf gastenkamers. De muur van de binnentuin is opgesierd met vogelhuisjes, steeds per vijf gegroepeerd. Zo werd het idee voor het omslagontwerp geboren.

 

Veel mensen weten niet wat er precies in een hospice gebeurt. Willemien Lenstra, als jaren vrijwilligster, laat het zien in kleine, bijzonder ontroerende verhalen. Ook wordt duidelijk dat er in Groningen eigenzinniger gewerkt wordt dan elders. Hier is het hospice namelijk niet afhankelijk van een zorginstelling of een gemeente, maar is de bewuste keuze gemaakt het helemaal zelfstandig te doen. Zo kan het best tegemoet gekomen worden aan de laatste wensen van de gasten.

 

'Mevrouw wil versterven!, verhalen uit het hospice' van Willemien Lenstra ligt vanaf 6 februari in de boekwinkel en kost daar € 12,50. Het boek is een uitgave van Uitgeverij Passage.