economie

25 jan 2011, 10:10

Groningse studenten leren relaxen om weer vrolijk te fladderen

Studenten maar ook andere inwoners van Groningen die last hebben van stress, kunnen voortaan leren hoe ze zich moeten ontspannen. Daarvoor heeft een therapeut aan zaak geopend in de Folkingestraat. Volgens de therapeut kunnen ze na wat oefeningen leren om weer vrolijk fladderend door het leven te gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Sinds begin dit jaar is aan de Folkingedwarsstraat, in de voormalige Joodse school, de tweede vestiging geopend van praktijk Hadewych Appeldorn, oefentherapeut. Daarmee krijgen inwoners en studenten van de stad Groningen de mogelijkheid om deel te nemen aan oefeningen voor ontspanning, individueel of in groepsverband. Hadewych Appeldorn heeft al enige jaren een vestiging in Paterswolde.

Ontspannen belangrijk
Om in evenwicht te zijn en te blijven is regelmatig ontspannen belangrijk. Ontspanning kun je leren door te oefenen. In het dagelijkse drukke leven schiet ontspannen er regelmatig bij in. Mensen voelen zich onrustig, opgejaagd en kunnen daardoor lichamelijke klachten krijgen. Door dagelijks ontspanningsoefeningen te doen, kom je weer in balans.

Beweging, houding en ademhaling verbinden
De oefentherapeut combineert bewegingsoefeningen met een goede houding en met een natuurlijke ademhaling. Door deze drie te verbinden ontstaat een persoonlijk evenwicht. Als oefentherapeut heeft Hadewych zich geschoold in ontspanningstherapie en geeft zij oefeningen specifiek op de persoon gericht.

Voor wie
Vooral mensen die last hebben van signalen van overbelasting of overspanning, hebben baat bij ontspanningstherapie. Signalen zijn bijvoorbeeld slecht slapen, vroeg wakker, piekeren, vermoeidheid, hoofdpijn, nek-, schouderklachten, gespannen ademhaling, rugklachten.

Studenten speciale doelgroep
Hadewych richt zich speciaal op studenten en hanteert voor hen een gereduceerd tarief van €10,00. Van studenten wordt gedacht dat ze vrolijk door het leven fladderen, maar er is bij hen veel stress.
Daarom is deze ontspanningstherapie bij uitstek geschikt voor jonge mensen.

 

Op maat: individueel of in een groep
De ontspanningstherapie kan individueel of in groepen van 2 – 4 personen gevolgd worden. Heeft u een aanvullende verzekering, dan valt oefentherapie daaronder. Zo niet, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Een nieuwe functie
Praktijk Hadewych Appeldorn voegt met de ontspanningstherapie een nieuwe functie toe aan de voormalige Joodse school in de Folkingedwarsstraat. Andere gebruikers van dit specifieke gebouw zijn de Boekshop Rosa en het vredesinformatiecentrum.

Meer informatie op www.oefentherapienoord.nl