economie

27 okt 2016, 09:09

Groningse Staten geven nog geen duidelijkheid over toekomst Groningen Airport Eelde

Groningse Staten geven nog geen duidelijkheid over toekomst Groningen Airport Eelde

De partijen in de Provinciale Staten van Groningen  willen nog geen duidelijkheid geven over de toekomst van Groningen Airport Eelde. Een aantal partijen wil eerst nog meer informatie hebben. In Drenthe heeft een meerderheid van de Provinciale Staten al wel uitgesproken voor investeren in het vliegveld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen Airport Eelde heeft drie toekomstscenario’s geschetst. Daaruit zou blijken dat investeren in het vliegveld het meeste loont.

In de Groningse Staten hebben het CDA, de PVV, Groninger Belang en de Partij voor het Noorden al laten weten een extra investering te steunen. De SP, met acht zetels de grootste partij, en GroenLinks willen de knoop pas later doorhakken en vragen eerst nog om extra informatie.

De Groningse coalitiepartijen hebben nog niet laten weten of ze extra willen investeren. Zij willen van de andere partijen een richting meekrijgen. Ook worden inwoners van Groningen gevraagd om hun mening.

Voor het einde van dit jaar moet er een besluit liggen. Ook de andere aandeelhouders beslissen mee. Dat zijn de provincie Drenthe en de gemeentes Tynaarlo en Groningen.