economie

08 sep 2017, 10:10

Groningse scholieren scoren gemiddeld een 6,540

Groningse scholieren scoren gemiddeld een 6,540

Middelbare scholieren in Groningen haalden de afgelopen vijf jaar gemiddeld een 6,540 op hun cijferlijst. De hoogste rapportcijfers worden gehaald in Zuidhorn, de laagste in Oldambt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Hierbij is gekeken naar de gemiddelde cijferlijsten over een periode van vijf jaar. Voor het eindexamen halen scholieren in Groningen gemiddeld een 6,450.

 

Hoogste cijfers van Groningen

 

De hoogste rapportcijfers van Groningen worden gehaald in Zuidhorn. Hier halen scholieren gemiddeld een 6,804. Hiermee is Zuidhorn de gemeente met het hoogste rapportcijfer van Nederland. Het gemiddelde examencijfer in Zuidhorn is 6,678.

Het gemiddelde rapportcijfer was in Veendam iets lager: 6,647. In Vlagtwedde was het gemiddelde 6,613.  

 

Laagste cijfers van Groningen 

 

In de gemeente Oldambt haalden scholieren de afgelopen vijf jaar de laagste cijfers van Groningen (6,427). Oldambt wordt gevolgd door Appingedam, waar het gemiddelde cijfer 6,442 is. Delfzijl staat op de derde plaats, met een gemiddelde van 6,452.

 

Bekijk meer achtergrondinformatie over behaalde cijfers op https://www.beslist.nl/info/back-2-school.html

 

Schoolagenda’s vooral populair in de brugklas

 

Ook is gekeken naar de populariteit van de schoolagenda. Voor veel brugklassers vervult de schoolagenda een belangrijke rol in het eerste jaar op de middelbare school. Na de brugklas wordt de papieren agenda echter snel ingeruild voor een digitale variant op een smartphone of laptop.