economie

12 okt 2011, 09:09

Groningse samenwerking op ICT-gebied

Een aantal Groningse partijen slaan de handen ineen en gaan onderling ICT-medewerkers uitwisselen. De gemeente Groningen, de Provincie Groningen, het ICT Bedrijf van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), DUO, het UMCG, Agentschap Telecom, de Gasunie en het CJIB gaan op het gebied van ICT een duurzame samenwerking met elkaar aan

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de samenwerking verwachten ze goed gekwalificeerd ICT-personeel een interessante baan te kunnen bieden en op die manier kennis en ervaring in het Noorden vast te houden.

De betrokken organisaties verwachten een langdurige krapte op de noordelijke ICT-arbeidsmarkt. Ze zien diverse ontwikkelingen waardoor het moeilijker wordt goed gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden. Zo stellen werknemers andere eisen aan een baan, zoals de mogelijkheid om thuis te kunnen werken, afwisselende klussen te kunnen doen en goede opleidingsmogelijkheden.

Door de krachten te bundelen verwachten de werkgevers beter aan deze eisen te kunnen voldoen. Met als voordeel een aantrekkelijke werkgever te blijven en hun personeel en kennis vast te houden. Door medewerkers, kennis en ervaring op ICT gebied met elkaar uit te wisselen willen de partijen hun ICT-medewerkers zo goed mogelijk faciliteren in hun professionele ontwikkeling.