economie

24 feb 2011, 20:08

Groningse ondernemer komt met ‘slimme’ website over pensioenbehoefte

Wat heb je werkelijk in handen als je met pensioen gaat? Een druk op de knop en je weet het: www.mijnpensioenbehoefte.nl. De site geeft binnen een paar minuten inzicht hoeveel je te zijner tijd netto zult overhouden en of je eventueel actie moet ondernemen voor een extra appeltje voor de dorst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ons pensioen wordt steeds onzekerder, terwijl consumenten behoefte  hebben aan zekerheid. De nieuwe site mijnpensioenhoefte.nl voorziet  juist in dat stukje zekerheid. Hele simpele vragen worden achter het  computerscherm beantwoord. In slechts een paar minuten tijd heb je  inzicht hoe je er financieel voor staat als je met pensioen gaat.

De site is uniek omdat er rekening wordt gehouden met je totale inkomsten en  uitgaven op je pensioendatum. Vervolgens worden de belastingschijven erop  losgelaten en krijg je een beeld hoeveel je maandelijks vrij te besteden hebt.


,,Dan zie je gelijk of je het voldoende geregeld hebt of dat je nog actie moet ondernemen”,  aldus Ronald Weiss, bedenker van de site en eigenaar van Vita-Pensionado een Gronings Pensioenvoorlichtingsbureau.


,,Op termijn wil ik de site koppelen aan regionale pensioenspecialisten, zodat je na de behoefteberekening de uitkomst met zo iemand kunt bespreken. Maar op dit moment is
het gewoon een heel handige tool die iedereen zo kan gebruiken!”

Naast die unieke rekentool krijg je op de site veel duidelijke informatie, is er een  nieuwsrubriek met interessante artikelen en een speciale pagina voor werkgevers.
Ronald ziet voor werkgevers een belangrijke rol weggelegd om 'hun grootste kapitaal',  namelijk hun eigen werknemers, te helpen bij het verkrijgen van inzicht in hun  pensioeninkomen.

De site www.mijnpensioenbehoefte.nl is ontwikkeld in samenwerking met OctopodaMedia.nl uit Groningen.