economie

06 jul 2016, 10:10

Groningse ondernemer genomineerd voor de EY Entrepreneur Of The Year award

Groningse ondernemer genomineerd voor de EY Entrepreneur Of The Year award

Joshua Valkenier van Defibrion  is genomineerd voor de EY Entrepreneur Of The Year award; een van de meest prestigieuze ondernemersprijzen ter wereld. Valkenier is de enige Groninger in het gezelschap van tien genomineerden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Joshua Valkenier is de eigenaar van het Groningse bedrijf Defibrion, dat is opgericht in 2008. Sinds een jaar is het concept Deficare op de markt, wat een totale veiligheidsoplossing biedt voor bedrijven en moet zorgen voor complete ‘ontzorging’ op dit gebied. Er wordt één contract afgesloten voor alle veiligheidsapparatuur, waaronder AED’s en brandblussers.

Valkenier is genomineerd omdat hij als ondernemer ‘een visionaire, ambitieuze en innovatieve houding heeft’. Hij houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van nieuwe ideeën en niet zozeer met de operationele leiding. ‘Ik inspireer meer dan dat ik controleer. Wil je dat je bedrijf zich blijft ontwikkelen, dan moet je leren loslaten’, aldus Valkenier.

Samen met negen andere ondernemers, onder wie Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager en Merijn Everaarts van Dopper, dingt hij mee naar de hoofdprijs. Op 6 september zal bepaald worden wie er doorgaan naar de finale, waarna op 6 oktober de winnaar bekend zal worden gemaakt.