economie

27 jan 2012, 09:09

Groningse korfbalster Rianne Echten wint sportstimuleringsprijs 2012

Wethouder Sport, Frank de Vries, heeft gisteren op het stadhuis de sportstimuleringsprijs 2011 van de gemeente Groningen uitgereikt aan de 21- jarige korfbalster Rianne Echten. Zij ontvangt de prijs vanwege haar aanvallende en attractieve spelopvatting in combinatie met haar gedrevenheid en opvallende topsportprestaties in 2011.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het college van B&W is samen met de Adviescommissie voor de Sport van mening dat Rianne’s professionele instelling en prestaties een voorbeeld vormen voor andere topsporttalenten in stad.

Rianne Echten
Rianne Echten is 21 jaar en speelt bij NIC./Alfa College. Zij is binnen 2,5 jaar uitgegroeid tot dragende speelster van het team en internationale topspeelster. Rianne is in 2011 door de Korfbalbond en de Korfbal League-coaches genomineerd voor de titel “speelster van het jaar”. Het afgelopen jaar maakte Rianne onderdeel uit van zowel jong Oranje als de seniorenselectie van Oranje. Met jong Oranje won ze het Europees Kampioenschap en met de seniorenselectie werd Rianne Wereldkampioen in China. Bovendien combineert zij de topsport succesvol met de HBO-opleiding Personeelsmanagement aan de Hanzehogeschool
Groningen.

Andere genomineerden
Voor de sportstimuleringsprijs 2011 zijn drie jonge sporttalenten genomineerd. Naast Rianne Echten zijn dat golfster Dewi Weber en zwemster Marieke Tienstra.

Dewi Weber is vijftien jaar en golft voor de Noord Nederlandse Golf-en Countryclub in Glimmen. Zij is lid van Jong Oranje en werd in 2011overtuigend Nederlands kampioen Strokeplay* en tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap Matchplay*.
Marieke Tienstra is een twaafjarige zwemster, die uitkomt voor Trivia. Marieke zwemt in het talententeam van Nederland. Tijdens de Nederlandse Jeugdkampioenschappen heeft zij diverse 1e plaatsen behaald (o.a. 100 meter vlinderslag, 100 en 200 meter borstcrawl, 100 meter vlinderslag).