economie

03 nov 2016, 14:02

Groningse Kirra genomineerd voor FD Gazellen Awards 2016

Groningse Kirra genomineerd voor FD Gazellen Awards 2016

Kirra uit Groningen, een ontwikkelaar van content management software, is genomineerd voor de FD Gazellen Awards 2016 voor snelgroeiende bedrijven. Kirra is een onderdeel van full-service webbureau iWink.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om FD Gazelle te worden, moet een bedrijf over een periode van drie jaar een ononderbroken omzetgroei van minimaal 20 procent laten zien en dient het bedrijf financieel gezond te zijn. De groei van Kirra in de jaren 2013 tot en met 2015 werd met name veroorzaakt doordat bedrijven overstapten van andere systemen zoals WordPress, TYPO3 of Plone naar Kirra en door de lancering van het nieuwe product ‘Kirra Jaarverslag’.

Mede-oprichter Simon Wisselink is blij met het succes en de daarmee gepaard gaande aandacht: “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor onze klanten. Met de introductie van Kirra Jaarverslag hebben we onze dienstverlening uitgebreid van websites naar online jaarverslagen. Zo bereikten we in korte tijd veel nieuwe gebruikers. Daar zijn we heel trots op – en ook op deze nominatie.”

Wisselink verwacht dat de groei nog wel even doorzet. In 2017 lanceert het bedrijf opnieuw twee producten: Kirra Intranet en Kirra Brochures. Kirra Intranet biedt organisaties een plek waar medewerkers efficiënt online kunnen samenwerken - zonder te verdrinken in documenten en e-mails. Kirra Brochures is gericht op instellingen als universiteiten, hogescholen en zorgaanbieders. “We zitten nog vol met plannen, dus met een beetje geluk staan we in 2017 of 2018 weer in dit rijtje,” aldus Wisselink.

Kirra is een onderdeel van full-service webbureau iWink. iWink is met een team van 40 medewerkers een van de grootste ontwikkelaars van websites en intranetten in Noord-Nederland.