economie

27 feb 2013, 20:08

Groningse internetgroothandel in erotische artikelen uit Veendam breidt fors uit

Behalve mollebonen, aardgas en Grunneger koek komen er tegenwoordig ook veel erotische artikelen uit de provincie Groningen. Uit Veendam, om precies te zijn. Daar groeit het internetbedrijf EDC als kool.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

EDC Internet opende onlangs een nieuw distributiecentrum aan de Lloydsweg in Veendam. Hiermee gaat voor de succesvolle Groningse internetgroothandel in erotische artikelen een grote wens in vervulling: uitbreiden in assortiment en groei in omzet.

Het magazijn van EDC Internet is uitgebreid van 160 m2 naar ruim 900 m2. Dit betekent dat het assortiment flink kan worden vergroot en dat het aantal zendingen kan worden uitgebreid van 400 naar 1.000 per dag. Er is in het nieuwe magazijn namelijk ruimte voor ruim 9.000 artikellocaties.


Directeur Eric Idema: “Momenteel worden alle orders die voor 15.00 uur bij ons binnenkomen de volgende dag bezorgd, maar dankzij de komst van een nieuw nabij gelegen PostNL distributiecentrum kunnen we binnenkort de belofte waarmaken: voor 21.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Dit biedt ons mogelijkheden om in de toekomst in ploegen te gaan werken en eventueel andere productgroepen in ons dc op te nemen. Zo zijn we op dit moment in gesprek met een drogisterijketen.” 


Eigenaar Eric Idema begon zeven jaar geleden vanuit huis een verzendbedrijf van erotische artikelen. Inmiddels bedienen Idema en zijn 15 man personeel vrijwel alle landen in Europa en gaan er jaarlijks zeker 150.000 bestellingen de deur uit. EDC fungeert niet alleen als groothandel voor winkels. Via tientallen (internationale) webshops worden ook artikelen geleverd aan particulieren.