economie

01 mei 2013, 21:09

Groningse horeca viert start aspergeseizoen, zoals bij 't Ailand in Lauwersoog

Zaterdag 4 mei van 12.00 tot 15.30 uur viert proeflokaal 't Ailand in Lauwersoog dat het aspergeseizoen weer is begonnen met een themalunch 'Asperges & Garnalen'. Verse biologische asperges zijn net als Waddengarnalen al een lekkernij op zich. Die dag maakt gastkok Michael Roest van restaurant De Waard van Ternaard van deze twee ingrediënten verrassende smakelijke gerechten. Iedereen is welkom. Aanmelden voor de lunch gaat via ‘t Ailand.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De lunch zal bestaan uit 3 kleine gerechten met Waddengarnalen en biologische asperges. De verschillende gangen worden afgewisseld met presentaties. Garnalenvisser Henk Buitjes uit Zoutkamp komt vertellen over de garnalenvisserij en het werk aan boord. Familie Engels uit Drouwen (Drenthe) komt vertellen over de biologische aspergeteelt op hun tuinderij. Gastkok Michael Roest zal iets vertellen over de gerechten met garnalen en asperges die worden geserveerd.


Proeflokaal 't Ailand


Proeflokaal 't Ailand is een eetcafé, informatiepunt en winkel in één. Het is gevestigd in voormalige garageboxen bij de visserijsteigers op de haven van Lauwersoog (Haven 49a). Eigenaar is het vissersechtpaar Jan en Barbara Geertsema. Doel van 't Ailand is mensen laten genieten van verse vis uit de regio en daarbij tegelijkertijd informatie over Waddenzee, Noordzee, de visserij en de natuur verstrekken.