economie

20 mrt 2014, 21:09

Groningse gitaarbouwer Rikkers viert 30-jarig jubileum

Groningse gitaarbouwer Rikkers viert 30-jarig jubileum

De Groningse economie is veelzijdiger dan vaak gedacht. Zo is er in Groningen een gitaarbouwbedrijf dat dit jaar dertig jaar bestaat.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op zaterdag 12 april 2014 houdt Rikkers Gitaarbouw een open dag. Van 10.00 tot 17.00 zijn muzikanten en muziekliefhebbers welkom in het bas- en gitaaratelier aan de Rijksweg 13 in Groningen.

 

Tijdens de open dag is te zien hoe de bas- en gitaarbouwers van Rikkers handmatig hun instrumenten bouwen. Ook geven enkele professionele bassisten en gitaristen demonstraties op de instrumenten van Rikkers. Verder nemen de bas- en gitaarbouwers alle tijd om vragen te beantwoorden over hun ambacht en over het hoe en waarom van ‘custom made’ instrumenten.

 

Ook vertellen zij alles over de diverse handgebouwde bassen en gitaren die in de showroom zijn te bewonderen. Tijdens de open dag is er continu gelegenheid om de aanwezige bassen en gitaren uit te proberen.

 

Aanleiding voor de open dag is het 30-jarig jubileum van Rikkers Gitaarbouw. Ter gelegenheid hiervan bracht het bas- en gitaaratelier kortgeleden twee nieuwe basgitaarmodellen op de markt; de Acoustiline en Acidline. Beide bassen werden begin maart jl. geïntroduceerd aan een internationaal publiek tijdens de London Bass Guitar Show. Eveneens ter gelegenheid van het jubileum bouwt

 

 

 www.rikkersgitaarbouw.nl