economie

31 mei 2011, 09:09

Groningse filmregisseur roept op tot steun via crowdfunding

De Groningse filmmaker Karim Alexander Pitstra maakt gebruik van ‘crowdfunding’ om de financiering voor zijn film Die Welt rond te krijgen. Crowdfunding is een populaire mogelijkheid om via een online platform een filmproject met een bedrag naar keuze te ondersteunen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat veel culturele projecten, festivals en organisaties afhankelijker raken van publiek geld, wordt crowdfunding als vorm van alternatieve financiering steeds vaker gebruikt in de kunst- en cultuursector. Een groot voordeel van crowdfunding is dat het de initiator in staat stelt om een deel van de financiering zonder de hulp van grote subsidieverstrekkers te vinden. Omdat internet een enorm bereik heeft, kan met kleine bijdragen al snel een groot project worden gefinancierd.

Geïnteresseerden kunnen sinds vorige week investeren in het filmproject. Pitstra hoopt op deze manier een publiek te bereiken dat bereid is een deel van de financiering op zich te nemen.

 Met Die Welt brengt de Nederlands-Tunesische filmmaker Karim Alexander Pitstra een slice-of-life vertelling over een universum dat hem uit eigen ervaring ongenoegzaam bekend is.

 Karim Alexander (Alex) Pitstra (Dordrecht, 1979) is een Groningse filmmaker. Hij studeerde audiovisuele communicatie aan de NHL in Leeuwarden en filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 

http://www.cinecrowd.nl/