economie

25 nov 2011, 09:09

Groningse directeur Peter Teesink Overheidsmanager van het Jaar 2011

Peter Teesink, concerndirecteur van de gemeente Groningen , is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2011.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Teesink was tot voor kort algemeen directeur van iederz. Op 23 oktober 2011 ontving hij de award uit handen van minster Piet Hein Donner. Dat gebeurde in de Ridderzaal in Den Haag, tijdens de Overheidsavond van het Jaar.

Juryvoorzitter Johan Remkes prees Peter Teesink om het maatschappelijk rendement van zijn aanpak in de sociale werkvoorziening. ‘Hij heeft het arbeidsontwikkelbedrijf iederz omgebouwd tot een eigentijds sw- bedrijf,’ aldus het juryrapport. ‘Voor de manier waarop hij de medewerkers bij deze koerswijziging heeft betrokken, heeft iederz onlangs de innovatieprijs HRM ontvangen. De jury heeft respect voor het feit dat het hem is gelukt essentiële veranderingen door te voeren met oog voor de mensen om wie het gaat. De heer Teesink is een koersvaste leider die zijn mensen de ruimte geeft om vanuit de eigen kracht te werken.’

Peter Teesink vindt de titel Overheidsmanager van het Jaar 2011 een mooi compliment voor de hele organisatie. ‘Voor wat we doen als gemeente Groningen. Het is de kwaliteit die de ruimte geeft om met elkaar deze resultaten te behalen’. Teesink is sinds 1 november concerndirecteur en lid van het Gemeentelijk Management Team (GMT). De behaalde titel ziet hij als een compliment voor de managementstijl en cultuur in de gemeente Groningen. Deze stijl wil hij verbreden naar de hele organisatie.
De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de Overheidsavond van het Jaar in Den Haag, in de Ridderzaal.

Andere genomineerden
Naast Peter Teesink waren twee andere overheidsmanagers genomineerd: Paul Huijts, directeur – generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS en Barend Rombout, hoofd Bureau Frontlijn van de gemeente Rotterdam. In de jury zaten onder andere Johan Remkes, Commissaris van de Koningin in Noord- Holland, oud – staatssecretaris Jet Bussemaker en de voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes.

Positief imago overheidsmanager
De verkiezing wordt georganiseerd door de stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer een aantal ministeries en de Vereniging van Gemeentesecretarissen. De organisatoren van de prijs: ‘De kwaliteit van de overheid wordt bepaald door de deskundigheid en competenties van de medewerkers. De manager speelt hierbij een cruciale rol. De prijs moet in positieve zin bijdragen aan het imago van de overheidsmanager’.