economie

26 feb 2013, 22:10

Launch Cafe is prettigste werkplekje van Stad

Het Launch Cafe in de stad is verkozen tot 'Beste gratis buiten-de-deur-werkplek' van Groningen. Tijdschrift Intermediair ging op zoek naar de gelegenheid die zich het beste heeft voorbereid op flexwerkers. Groningen heeft veel ZZP'ers, ondernemers en young professionals die graag buiten de deur werken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over het Launch Cafe zegt het juryrapport: 'Er is een sfeervolle café-achtige ruimte met flexplekken en kunst aan de muur, maar er zijn ook ruimten die je als vast kantoor kunt afhuren. Ook zijn er vergaderruimtes, en is er een belhok waar je ongestoord kunt bellen. Idee is dat je hier niet alleen komt om solitair je werk te doen, maar dat er ook sociale interactie is. Met activiteiten, en de inrichting van de ruimte, proberen de oprichters dat te creëren. Want als je een stel flexwerkers bij elkaar in een ruimte zet, gaan ze nog niet meteen spontaan met elkaar praten en samenwerken.'

De jury was vooral te spreken over de aanwezigheid van Wifi, stopcontacten, de werksfeer, de locatie, catering en de aanwezigheid van kranten en tijdschriften.

De Centrale Bibliotheek van Groningen is verkozen tot 'Beste gratis buiten-de-deur-werkplek' van Groningen. Bij het Launch Cafe moet je een kleine bijdrage betalen.

Vooral het aantal werkplekken en stopcontacten in de Bibliotheek en de snelle en gemakkelijk toegankelijke gratis Wi-Fi worden erg gewaardeerd. Ook de aanwezigheid van het Leescafè Belcampo en de plek van de Centrale Bibliotheek, midden in het centrum, worden op prijs gesteld. De aanwezigheid van kranten en heel veel tijdschriften is daarbij mooi meegenomen.