economie

27 nov 2014, 20:08

Groningse bedrijf Mijn Accountant adviseert bij crowdfunding

Crowdfunding begint steeds meer terrein te winnen als financieringsvorm voor bedrijven. Het Groningse bedrijf Mijn Accountant specialiseert zich nu ook in het begeleiden van bedrijven die financiering zoeken middels crowdfunding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De inzet van een accountant bij crowdfunding zorgt voor extra zekerheid bij alle partijen. Daar profiteert niet alleen de aanvrager van, maar ook het crowdfunding-platform en via hen de investeerders.

 

Crowdfunding is de financieringsvorm van de toekomst. Overal schieten platforms en aanbieders als paddenstoelen uit de grond. ‘Wij geloven in deze nieuwe financieringsvorm. Je moet het kaf echter wel goed van het koren scheiden’, aldus Herwin Kompagnie, partner bij Mijn Accountant te Groningen. ‘De voorwaarden van de verschillende crowdfunding-platforms verschillen enorm. Dan helpt het als je accountant de weg weet. Mijn Accountant heeft veel ervaring met crowdfunding en kent haar pappenheimers. Zo weet je zeker dat je financieringsaanvraag goed terecht komt’.

 

En het is niet alleen de aanvrager die zekerheid wil. Ook crowdfunding-platforms en via hen, de investeerders, willen graag zeker zijn van hun beleggingen. Een accountant biedt ook hen behoorlijk wat meerwaarde. Kompagnie: ‘Een aanvrager die een grondige financiële onderbouwing van de plannen meeneemt, heeft gewoon direct een streepje voor. Dit zie je terug in het rentepercentage. Hoe meer zekerheid, hoe minder rente je hoeft te bieden. Zo verdient een accountant zich direct terug.’.

 

Inmiddels heeft Mijn Accountant behoorlijk wat ervaring opgedaan bij de begeleiding van crowdfunding-trajecten. Kompagnie: ‘Als accountants zorgen wij voor die onderbouwing, maar wij begeleiden ook het hele traject. Bovendien werken wij samen met partners die kunnen helpen bij de marketing van je campagne, want je moet je investering ook verkopen. Inmiddels hebben wij zo al diverse miljoenen aan financiering via crowdfunding geplaatst en zo een extra impuls kunnen geven aan de economie en werkgelegenheid in Noord-Nederland. Wij durven daardoor met trots te zeggen dat wij dé crowdfunding accountant zijn!’.

 

Mijn Accountant is een allround accountantskantoor in de stad Groningen. De partners werkten alle drie in het verleden voor de grote jongens in de branche, maar vonden dat het anders kon. ‘We misten de ondernemende instelling, het meedenken met de klant. Wij wilden bedrijven ook begeleiden bij strategische vraagstukken. Dus hebben we samen de handschoen opgepakt.’ aldus Kompagnie. Nu vijf jaar later, is Mijn Accountant gegroeid naar 12 man sterk. Kompagnie: ‘Dat heeft vooral te maken met onze vooruitstrevende instelling. Wij storten ons graag op nieuwe ontwikkelingen. Crowdfunding is daar een goed voorbeeld van.’.