economie

01 mei 2012, 07:07

Gronings online ondernemersplatform Onderneem ’t genomineerd voorlandelijke prijs

Onderneem ’t, het Groningse online ondernemersplatform, is genomineerd voor de landelijke Beauty Contest wijkaanpak Award. Het Kenniscentrum Stedelijke Vernieuwing KEI heeft Onderneem ’t voorgedragen als een van de vijf meest inspirerende initiatieven in Nederland op het gebied van een geslaagde wijkaanpak. Op 11 juni zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Utrecht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onderneem ’t is er met haar aanpak in geslaagd de ondernemers in de wijken van Groningen te bereiken en hen een platform te bieden waardoor zij zichtbaar werden voor elkaar en voor potentiële klanten of opdrachtgevers.

Dat heeft geleid tot een intensief netwerk dat onderling zaken doet, kennis deelt en contacten uitwisselt. De portal is inmiddels uitgegroeid tot een social community en ook uitgebreid richting de rest van de provincie Groningen. Ook Friesland en Drenthe zijn binnenkort aan de beurt.

'Juist door samen te werken met ondernemers én met lokale en regionale partners zoals gemeenten, corporaties en bedrijfsleven is Onderneem ’t in staat gebleken een lokaal project uit te bouwen naar een succesvol zelfstandig bestaan dat kan draaien zonder subsidies', zo betoogt initiatiefnmeester Klaar Zegers.