economie

30 sep 2014, 10:10

Gronings nieuws van de GIC voortaan in vernieuwde app van NU.nl

Gronings nieuws van de GIC voortaan in vernieuwde app van NU.nl

NU.nl heeft vandaag een gratis update voor zijn mobiele nieuwsapp in de appstore van Apple geplaatst. Dankzij de update kunnen naast Android-gebruikers nu ook Groningse iPhone- en iPad-gebruikers regionaal nieuws direct op de voorpagina van de app zien. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen is hun locatie met de app te delen. Het Groningse nieuws wordt verzorgd in samenwerking met de Groninger Internet Courant (GIC).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De uitgever van NU.nl breidt het regionale nieuws ook uit naar andere regio’s. Dat meldt uitgeverij Sanoma in onderstaand persbericht. De GIC is zeer ingenomen met het feit dat er nu een plek is ingeruimd voor haar Groningse nieuws op de nieuwste NU.nl-app.
 

Persbericht:


"NU.nl is in mei gestart met het publiceren van regionaal nieuws uit Groningen. Inmiddels zijn daar de regio’s Amsterdam, Utrecht en Salland aan toegevoegd. Vanaf vandaag verschijnt dit nieuws in deze regio’s automatisch in de apps van NU.nl.
 

Het brengen van regionaal nieuws is al langer een wens van NU.nl. “We zijn continu bezig met het verbeteren van NU.nl”, zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman. “Mensen worden bij ons al op de hoogte gebracht van het belangrijkste nieuws in de wereld, door ook regionaal nieuws aan te bieden kunnen we onze lezers nog beter bedienen.”

In de NU.nl apps voor Android en sinds vandaag ook iPhone en iPad vinden lezers, die hun locatie met de app delen, automatisch een extra blok met regionaal nieuws. Bezoekers van de website vinden het via het speciale katern nu.nl/regio.

Met partners
NU.nl werkt daarvoor samen met regionale partners. In Groningen is dat de Groninger Internet Courant, die met een vijfkoppige redactie al meer dan vijftien jaar verslag doet van het nieuws uit Groningen en omliggende gemeenten. In Utrecht heeft NU.nl een samenwerking met de Utrechtse Internet Courant en in Salland met SallandCentraal.nl.

De eerste resultaten van de pilot in Groningen zijn veelbelovend. Het aantal bezoekers aan NU.nl uit deze regio is sinds mei met tien procent gestegen.

Ook GIC is positief over NUgroningen. “Voor de regionale journalistiek is dit een prachtige opsteker”, vindt hoofdredacteur Hans de Preter. “Wij volgen het nieuws hier op de voet, dankzij de samenwerking met NU.nl denken we dat ons bereik veel groter wordt. We zien de afgelopen maanden al dat de statistieken omhoog vliegen na een publicatie op NU.nl.”


Het brengen van regionaal nieuws past bij de strategie dat de inhoud van de site en apps zichzelf aanpast aan de tijd en de locatie van de lezer. Zo bracht NU.nl tijdens Pinkpop, Lowlands en de Vierdaagse van Nijmegen speciale dossiers in de apps van bezoekers van deze evenementen, verschijnt er dagelijks om 17.00 uur een handig dagoverzicht en is er in het weekend ruimte voor meer achtergrond en duiding bij het nieuws."
 

(Einde Persbericht Sanoma).