economie

31 mrt 2015, 21:09

Groningse fabrikant van vorkheftrucks PTB helpt hondensnackfabriek Veendam uit brand

Groningse fabrikant van vorkheftrucks PTB helpt hondensnackfabriek Veendam uit brand

Groningen heeft niet alleen dienstverleningen, onderwijs en ICT, maar gelukkig ook nog steeds een zeer hoogwaardige en moderne metaal industrie. Zoals PTB Special Products, dat een speciale machine bouwde om een fabriek uit Veendam uit de problemen  te halen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

PTB Special Products uit Groningen heeft  een op maat gebouwde elektrische zwaarlast pallettruck geleverd voor de handling van spuitgietmatrijzen aan hondensnackfabrikant Paragon in Veendam.  PTB lost hiermee  een belangrijke knelpunt in het logistieke proces van Paragon op.

 

Paragon Pet Products


Paragon is producent van hondenkauwsnacks en is gevestigd in Veendam. De snacks worden vanuit Veendam onder andere geëxporteerd naar Amerika, Scandinavië, Benelux en Engeland.

 

Intern transport van spuitgietmatrijzen


Wegens toenemende vraag en constante uitbreiding van de productiemachines was er behoefte aan een transportmiddel voor het transporteren van zware spuitgietmatrijzen en productiemallen. De heftruckvloot van Paragon had niet voldoende capaciteit en een conventionele 6 tons vorkheftruck is te groot en niet wendbaar genoeg om in de productieomgeving en in het opslagmagazijn te opereren.

 

Maatwerk matrijzentransporter


De maatwerkoplossing van PTB is een compacte elektrische pallettruck, die als matrijzentransporter dient tijdens het gehele logistieke proces van de spuitgietmatrijzen. Door het compacte formaat van de machine is het mogelijk om de matrijzen door het gehele magazijn met beperkte doorgang en smalle gangen te verplaatsen.  De matrijzen worden hierdoor snel en efficiënt verplaatst en gewisseld. De maatwerk oplossing van PTB lost hiermee een belangrijke knelpunt in het logistieke- en productieproces op.

 

PTB Special Products


PTB ontwikkelt vorkheftrucks en andere logistieke machines die volledig zijn gebaseerd op de wensen van de gebruiker. Waar andere bedrijven zich richten op standaard heftrucks, zorgt PTB met speciale pallettrucks, industriële trekkers, stapelaars en op maat gemaakte orderpickers voor maatwerk-oplossingen.

De complete range PTB maatwerk pallettrucks worden geleverd met specificaties die volledig zijn afgestemd op de wensen van de gebruiker. Denk hierbij aan hefvermogens van 10,15, 20, 30, 40 tot 50 ton, ergonomische bediening, hoge rijsnelheden, camerasystemen, detectiesystemen, krachtige batterijen en vele andere opties.