economie

21 dec 2011, 08:08

Gronings bedrijf ontwikkelt tafelreserveer-app

Het Groningse Tafelreserveren.nl heeft een gratis iPhone-app uitgebracht waarmee je in elk restaurant in Nederland een tafel kunt reserveren. De app biedt volgens tafelreserveren.nl een makkelijke manier om eenvoudig en 24 uur per dag een restaurant uit te zoeken en direct te reserveren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Geen gedoe meer met onbereikbare restaurants of eindeloze belrondes om een tafel te regelen op bijvoorbeeld een drukke zaterdagavond", aldus Tjarko de Jong van Tafelresereren.nl. "Naast de site is de app een handige aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan het scenario dat je je in een onbekende stad bevindt. De app geeft je het beste restaurant, in bijvoorbeeld een straal van 500 meter, met jouw voorkeuren en is direct te reserveren." Ook het restaurant direct bellen vanuit de app behoort tot de mogelijkheden.

Naast het reserveren geeft de app ook veel informatie per restaurant. De Jong: "We hebben erg veel tijd en moeite gestoken om zoveel mogelijk relevante informatie per restaurant te verzamelen. Ik denk dat wij, naast een 'reserveringsapp', ook de meest complete en up-to-date restaurantgids zijn". De app laat voor alle restaurants een gewogen gemiddelde gezien van alle reviews die te vinden zijn van het restaurant op het web. "Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote restaurantsites waar we naar door linken als men meer reviews wil lezen. Wij hopen dat onze app ook een dienst wordt om tot de allerbeste keuze te komen".

Toprestaurants hebben een prominente plek in de app. Zo zijn onder andere de Michelingids, de Lekker en Gaultmilau verwerkt in de app om bijvoorbeeld snel te zien waar het dichtstbijzijnde sterrenrestaurant zich bevindt. "Ook de luxe eter wordt op deze manier bediend", aldus de Jong.

Dit jaar nog moet er ook een versie voor Android komen.