economie

16 feb 2015, 10:10

Gronings bedrijf maakt boekhoudprogramma speciaal voor ZZP-ers: Pims Boekhoudwereld

Gronings bedrijf maakt boekhoudprogramma speciaal voor ZZP-ers: Pims Boekhoudwereld

ZZP-ers kunnen hun kosten voor het bijhouden van hun boekhouding en het maken van de jaarrekening aanzienlijk verlagen. Met dat doel is althans in Groningen een nieuw boekhoudprogramma ontwikkeld, speciaal voor de ZZP-er. Pims Boekhoudwereld is de naam van dit door de Groningse ondernemer en software ontwikkelaar Harry Veen ontwikkelde boekhoudprogramma.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2013 wordt  het rapport “Financiën & administratie” van ZZP Barometer gepubliceerd. Uit dit rapport blijkt een zzp-er gemiddeld 97 euro per maand te betalen voor zijn boekhouder of zijn administratiekantoor. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat de 53% van de zzp-ers zijn eigen dagelijks boekhouding regelt.“De jaarrekening wordt dan wel erg duur betaald” zegt Harry Veen, eigenaar van VDW Excellent.

Volgens de Groninger ondernemer kunnen deze kosten fors naar beneden. Samen met een groep ondernemers in Brabant heeft hij PIMs Boekhoudwereld opgericht. Deze onderneming is landelijk georiënteerd en heeft een tool ontwikkeld waarmee de zzp-er niet alleen zijn dagelijks boekhouding regelt, maar ook zijn eigen jaarrapport. Dankzij een uitgekiend vraag- en antwoordspel binnen PIMs tool leert de zzp-er stap voor stap welke onderdelen extra aandacht verdienen voor de belastingaangifte. Na beantwoording van deze vragen is de fiscale jaarrekening klaar en wordt deze kant en klaar geprint als Pdf-bestand.

PIMs Boekhoudwereld is op dit moment druk bezig met het opzetten van een digitale kennis- en videobank, maar de slimme zzp-er kan nu alvast in zijn eigen tempo werken aan zijn volledige administratie en jaarrapport.

Voor de zzp-er die nog twijfelt aan zijn kennis en kunde is ook gedacht. Deze worden op weg geholpen vanuit VDW Excellent.

Ten opzichte van de gemiddelde prijs uit het rapport kan een zzp-er die volledig werkt met PIMs tool bijna 80% op zijn administratie besparen, aldus Veen.

 

Meer informatie:

 

PIMs Boekhoudwereld : www.pimsboekhoudwereld.nl

 

Aanvragen kan via  www.vdwexcellent.nl/probeer-pims-tool-gratis/