economie

20 jan 2013, 17:05

Gronings bedrijf biedt on-line logopedie en wint pitch tijdens bijeenkomst Healthy Ageing Netwerk

Twee Groningse logopedisten hebben onlangs een programma gepresenteerd voor on-line logopedie. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van het Healthy Ageing Netwerk in Groningen. Met behulp van het programma van de logopedisten kunnen ouders met kinderen, jongvolwassen en ouderen/chronisch zieken online logopedie krijgen op school of thuis en hoeven zij niet perse naar de praktijk te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorige week stond de eerste Healthy Ageing Netwerk bijeenkomst van 2013 op de agenda in Het Paleis in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst waren er drie bedrijven die mochten pitchen over hun ontwikkeling op het gebied van Healthy Ageing en/of e-Health. e-Health houdt in dat de zorg grotendeels online kan om zo de zorgkosten laag te houden, maar de kwaliteit te behouden en/of zelfs te verbeteren.

TinYEYE is een logopedisch softwareprogramma uit Canada dat in Nederland steeds bekender aan het worden is. Door TinyEYE kunnen ouders met kinderen, jongvolwassen en ouderen/chronisch
zieken online logopedie krijgen op school of thuis en hoeven zij niet perse naar de praktijk te komen. (Bij logopedie kunt u denken aan:
communicatie, taal-/spraakproblemen, stemproblemen, mondmotorische problemen, veilig slikken, stotteren enz. )

Logopedisten Willemijn en Martine vertelden enthousiast over het
belang van telelogopedie, het innovatieve softwareprogramma TinyEYE en hoe cliënten met TinyEYE in staat zijn om thuis te oefenen met de zelfstudie module/videoboodschappen van de logopedist.

Geen reistijd meer, afstand is niet langer een drempel, op langer termijn lagere zorgkosten, efficiënte logopediebehandelingen en leren vanuit je eigen omgeving. Dit resulteert in cliënten die beter oefenen, minder uitval van behandelingen + de logopedist kan meer cliënten binnen een uur zien (3 in plaats van 2).

Het publiek mocht aan de hand van applaus bepalen wie won. Logopedisten Martine Heemskerk en Willemijn van Lochem kregen een daverend applaus en wonnen een voucher van 500 euro! Logopedie, waarom niet gewoon online?

www.facebook.com/photo.php?fbid=230628820406640&set=a.204579606344895.52417.100003785727238&type=1&theater