economie

03 dec 2015, 10:10

Groningers kunnen op Hoofdstation voortaan Niedersachsen-Ticket pluskaartjes kopen

Groningers kunnen op Hoofdstation voortaan Niedersachsen-Ticket pluskaartjes kopen

Sinds gisteren is het Niedersachsen-Ticket plus Groningen in de Arriva Store op het Hoofdstation in Groningen  verkrijgbaar. Het ticket is ontwikkeld door de organisatie  'Niedersachsentarif' in samenwerking met Arriva. Met dit ticket kunnen reizigers van Groningen naar Leer, Oldenburg, Bremen en andere steden in heel Niedersachsen reizen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ticket is sinds de zomer al online verkrijgbaar is. Nu is het ook  te koop is bij een speciaal  loket van de Deutsche Bahn (DB) in de Arriva Store. Op 2 december werd het loket officieel geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen (links op de foto) en regiomanager Henk Feijen van Arriva Noord-Nederland.


Tarieven


Het Niedersachsen-Ticket plus Groningen kost € 48,- voor 5 personen en is geldig op werkdagen van 9.00 uur in de ochtend tot 03.00 de volgende dag. In het weekend en op feestdagen geldt het ticket al vanaf 00.00 uur. Voor 1 persoon kost het Niedersachsen-Ticket plus Groningen € 28,- en voor elke persoon die meereist betaalt men € 5,- extra. Bij het DB-loket in de Arriva Store wordt een toeslag gerekend voor € 2,-.


Wiederline


Het aantal reizigers op het traject tussen Groningen en Leer, de 'Wiederline', is de afgelopen tijd flink gegroeid. Ook vanuit Duitsland wordt steeds meer gebruik gemaakt van de Wiederline. De groei van het aantal reizigers is vooral te danken aan de verbeterde dienstregeling en de voordelige beschikbare tickets, zoals het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. Sinds eind 2013 rijdt tussen Groningen en Leer  van maandag tot en met zaterdag elk uur een trein. Vanaf 13 december rijdt de trein tussen beide steden op zondag ook elk uur. 


Deutsche Bahn


Bij het DB-loket op het Hoofdstation zijn naast het Niedersachsen-Ticket ook andere tickets naar Duitsland te koop.  De  Deutsche Bahn hoopt zo de Noord-Nederlandse markt beter te kunnen bedienen.