economie

08 mei 2012, 21:09

Groninger studenten adopteren bejaarden in kader "GA voor de Toekomst''

Donderdag 10 mei geeft wethouder Visscher het startsein voor GA! voor je toekomst. Dit project brengt studenten in contact met ouderen. Zeven studentenverenigingen adopteren dan een verzorgingsinstelling in Groningen. Het project is bedoeld om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen om zo van elkaar te leren. Studenten kunnen ouderen veel leren over de digitale wereld, mede door de opkomst van eHealth en serious gaming moeten ook ouderen leren computeren. Ouderen zouden op hun beurt jongeren kunnen leren breien; het 'urban knitten' is tenslotte onder jongeren tegenwoordig razend populair, aldus de organisatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De studentenverenigingen zullen tenminste één keer per jaar activiteiten organiseren voor de verzorgingsinstellingen. Elke vereniging zal een andere invulling geven aan het contact tussen deze generaties. Ze kunnen bijvoorbeeld een spelletjesmiddag, bonte avond, talentenshow of diner organiseren. De stad Groningen staat dit jaar volledig in het teken van gezond en actief ouder worden. Met de campagne GA! Groningen bruist het dit jaar van de activiteiten die het belang van gezond leven onder de aandacht brengen.

Programma
Donderdagmiddag zullen studenten van 7 studentenverenigingen spellen gaan spelen met de ouderen, waaronder WII-en, sjoelen en wordfeuden op een iPad.

GA! Campagne


Met de campagne GA! Groningen willen de partners van het Akkoord van Groningen en het HANNN (Healthy Ageing Network Noord-Nederland) zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het thema gezond ouder worden. Want gezond ouder worden begint al op jonge leeftijd. Met de GA! Campagne sluit Groningen aan bij het Europese Jaar voor Actief Ouder Worden. Naast de GA! Spot worden dit jaar sportactiviteiten, gezonde happen in restaurants en activiteiten in de wijken georganiseerd. Op 2 juni staat de Nacht van Kunst en Wetenschap in het teken van Gezond en Actief ouder worden. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.cityoftalent.nl/ga.