economie

18 apr 2018, 20:08

Groninger Retail Academy over nieuwste digitale ontwikkelingen

Groninger Retail Academy over nieuwste digitale ontwikkelingen

De Groninger Retail Academy organiseert woensdagavond 25 april een gratis bijeenkomst in Martiniplaza in Groningen waar ondernemers en ondernemende Groningers in korte tijd helemaal worden bijgepraat over de nieuwste digitale ontwikkelingen. En over de kansen van onder meer Virtual Reality, Blockchain en Artificial Intelligence voor hun bedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Digitale innovaties veranderen de manier waarop het retailspel gespeeld wordt. Het voldoet niet langer om naar één contactmoment te kijken. Consumenten oriënteren zich bijvoorbeeld eerst op het internet, dan in de winkel en kopen uiteindelijk online, aldus de organisatie. Wat betekent dit voor de strategie die retailers hanteren? Professor en ondernemer Deborah Nas duikt dieper in dit vraagstuk en schetst een toekomstbeeld van het retaillandschap die je aan het denken zet.

Met voorbeelden uit binnen- en buitenland illustreert Deborah Nas in haar presentatie de zeven technologieën die retail voorgoed zullen veranderen: Internet of Things, Drones, Robots, 3D-printing, Augmented reality, Virtual reality, Blockchain en Artificial Intelligence.

Aan de hand van trends en technologische ontwikkelingen legt zij zowel kansen als bedreigingen bloot voor de fysieke en online winkel. Ze ondersteunt dit alles met inspirerende voorbeelden van de nieuwste innovaties.

Aanmelden kan nog via deze link