economie

26 nov 2011, 11:11

Groninger Forum opent “Raw Power Winkel “ in Guldenstraat

Donderdag 1 december om 17.00 uur opent het Groninger Forum de Raw Power Winkel in de Guldenstraat in Groningen. Via een spannend gepresenteerd assortiment met filmpjes en materialen en tijdens een aantal workshops en een lezingenavond in de winkel presenteren zestien hippe merken de hele maand december hier hun artikelen, met de verhalen achter de gebruikte grondstoffen en het productieproces.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Acteur en dj Sascha Visser is tijdens de opening aanwezig om de eerste klanten te begroeten, de workshops op te starten en achter de draaitafel plaats te nemen. Vertegenwoordigers van de merken in de winkel vertellen over hun deelname aan Raw Power. De tijdelijke Raw Power Winkel is de hele maand december geopend van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 12.00 uur tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Kijken, kopen en doen

De Raw Power Winkel daagt consumenten uit vragen te stellen bij de producten die ze kopen. Om zelf op onderzoek uit te gaan. Om erachter te komen of en hoeveel macht je hebt als consument. In de winkel kun je dat ontdekken. Via een spannend gepresenteerd assortiment met filmpjes en materialen dat onder meer bestaat uit kleding, sieraden, tassen, horloges en chocolade. Met Raw Power vertelt het Groninger Forum de verhalen achter deze grondstoffen. De merken verkopen de producten met zo veel mogelijk kennis die zij zelf van het product van ontwerp tot grondstof hebben.

Daarnaast zijn er in de winkel de hele maand december verschillende workshops te volgen. Zo geeft Fairphone een workshop Urban mining waarbij waardevolle grondstoffen worden gedolven uit oude mobiele telefoons, leer je bij de modeworkshop van R.I.M.A hoe je je oude kleding weer tot hippe mode-items kunt vermaken en legt Heleen Klopper uit hoe je op ingenieuze wijze gaten in wollen kleding kunt dichten. Op woensdag 14 december is er een lezingenavond waarbij ontwerpers komen vertellen over het werken met spannende en duurzame materialen. De Raw Power Winkel is onderdeel van het Raw Power-project van het Groninger Forum en is mede mogelijk gemaakt door GasTerra. Meer informatie over Raw Power is te vinden op www.groningerforum.nl/rawpower.

Opening Raw Power Winkel Guldenstraat
Donderdag 1 december, 17.00 uur
Guldenstraat 30, Groningen
 

www.groningerforum.nl/rawpower